Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

4 gode råd, når du skal bygge nyt badeværelse

Skal du have nyt badeværelse? Men ved du ikke helt, hvor du skal starte? Der er mange ting, du skal overveje, når du skal have nyt badeværelse. Derfor får du her vores bedste råd til dit byggeprojekt

Vi har samlet alle vores erfaringer fra badeværelsesbyggerier rundt om i landet. Dem har vi samlet i 4 tips til dig, så dit badeværelsesprojekt kan blive så vellykket som overhovedet muligt.

1. Læg en plan
Før du involverer en håndværker og spørger efter tilbud, er det en rigtig god idé at lægge en plan for dit nye badeværelse. Lav en ønskeliste og prioriter den gerne efter, hvor vigtige de forskellige ting i badeværelset er for dig. Vil du fx have badekar eller brus? En eller to håndvaske? Skabe til opbevaring? Søg inspiration og eventuelt noget om pris på nettet inden du går i gang.

Når du har overblik over dine ønsker og prioriteringer, kan du sammen med din håndværker lægge en plan for dit nye badeværelse. Sørg også for at have klare aftaler for tidsfrister, budgetter og praktiske foranstaltninger.

2. Sammenlign flere tilbud
Når du skal have lavet nyt badeværelse, er det altid en god idé at indhente tilbud fra flere forskellige håndværkere. Få gerne 2-3 forskellige håndværkere til at give dig en pris og et tilbud på badeværelse. Det er ofte bad og vvs, som er de dyre poster i budgettet. På den måde er du sikker på at få et reelt indblik i, hvad der kan lade sig gøre med dine krav og dit budget.

Når du vil sammenligne tilbud, skal du sørge for, at dine tilbud er sammenlignelige. Sørg for at efterspørge de samme opgaver hos alle håndværkere, så du rent faktisk kan sammenligne på et ordentligt grundlag. Får du en samlet pris fra f.eks. en murer skal du sikre dig, at omkostninger til vvs-arbejde er med i din pris. 

3. Overvej kvalitet og udseende nøje
Dit nye badeværelse skal se super lækkert ud og passe til din smag. Tag dig derfor god tid til at overveje, hvordan du gerne vil have det færdige badeværelse til at se ud. Ting som disse er alle afgørende for, hvordan det samlede udtryk bliver på et nyt badeværelse:

  • Fliser
  • Armaturer
  • Håndvask
  • Bordplade
  • Toilet
  • Vægfarve
  • Opbevaringsløsninger
  • Generel bad og vvs

Besøg evt. dit byggemarked eller en forhandler af badeværelser for at samle inspiration til dit nye badeværelse og se, hvordan de forskellige løsninger tager sig ud i virkeligheden.

4. Husk vådrumssikring
Manglende eller dårlig vådrumssikring er en af de hyppigste årsager til problemer i forbindelse med renovering og nybygning af badeværelser. Hvis et nyt badeværelse ikke er tilstrækkeligt beskyttet mod fugt, kan der hurtigt opstå store og dyre skader i dit nye badeværelse.

Husk derfor altid at få en professionel til at rådgive dig omkring vådrumssikring.

Badeværelse med garanti
Vil du være sikker på ikke at få ubehagelige overraskelser i forbindelse med dit badeværelsesbyggeri? Når du vælger en håndværker, der er dækket af Byg Garanti, er du altid pr. den 1. juli 2017 dækket med op til 150.000 kr., hvis der skulle være fejl, sjusk eller mangler på dit nye badeværelse. Brug gerne en lokal håndværker i f.eks. Aalborg, Århus eller København for derved at minimere transport for håndværkeren og prisen på dit nye badeværelse.

Find din håndværker med Byg Garanti her


Fliser skal ikke falde ned af sig selv (foto: Ulrik Samsøe Figen)