Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Råd og vejledning til dit byggeprojekt

Uanset om man skal have et nyt byggeri, en tilbygning eller have foretaget en reparation i sit hus, er der meget at tænke på. Hvordan finder man de rette håndværkere? Hvad er en rimelig pris? Hvilket resultat forventer man? Ethvert husbyggeri er forskelligt, alligevel er der et par tommelfingerregler, der er værd at følge.

Der er mange ting, du skal være opmærksom på, når du bygger nyt hus eller laver byggeprojekter i dit eksisterende. Derfor kan det også være en udfordring at finde hoved og hale i, hvad du skal fokusere på i din tilbygning, nybyggeri eller andet byggeprojekt. 

Derfor har vi samlet vores bedste råd og erfaringer fra byggeprojekter rundt om i landet, så du kan komme problemfrit igennem dit eget projekt.

Få overblik over dit projekt
Før du beder en håndværker om at give et tilbud på dit husbyggeri, er det en rigtig god idé, at du får overblik over, hvad det egentlig er, du gerne vil have lavet. Skriv lister og lav gerne prioriteringer over, hvilke ting der er vigtigst for dig.

Der skal selvfølgelig være plads til, at du ændrer mening eller får gode idéer, når du gennemgår opgaven med din håndværker. Men når du har en klar idé om, hvad du vil have lavet, er det nemmere for håndværkeren at give dig et retvisende overslag på, hvad dit byggeri kommer til at koste.

Lav klare aftaler med dine håndværkere
Som med alle andre byggeopgaver, er det rigtig vigtigt, at du altid sørger for at lave klare aftaler med dine håndværkere, inden de går i gang med arbejdet.

Det er en rigtig god idé at gennemgå opgaven trin for trin sammen med håndværkerne, så I på forhånd er helt enige om, hvad opgaven indebærer, og hvem der gør hvad. Lav fx klare aftaler om ting som:

  • Hvilken dato forventes byggeriet at være færdigt?
  • Hvad sker der, hvis deadline overskrides?
  • Hvem sørger for den endelige oprydning?
  • Hvordan forventer du at modtage dit hus efter byggeriets afslutning?
  • I hvilket tidsrum kan håndværkerne arbejde?

Undersøg, hvor godt du er dækket
Før du går i gang med at bygge nyt hus eller lave en tilbygning på dit nuværende hus, er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i, hvordan du og din håndværker er dækket.

Hvis dit byggefirma er dækket af en garantiordning, er du sikret økonomisk, hvis du skulle opdage fejl, sjusk eller mangler ved byggeriet. Med Byg Garanti er du pr. den 1. juli 2017 sikret med op til 150.000 kr. til udbedring af arbejdet – også selvom den håndværker, der oprindeligt udførte arbejdet, er gået konkurs.

Husk at være opmærksom på, at din dækning er afhængig af, hvor stor den samlede entreprisesum er på dit byggeprojekt.

Byg Garanti dækker nemlig ikke arbejder, der udgør en del af et nybyggeri, hvor den samlede entreprisesum overstiger 1.000.000 kr. inkl. moms.

Find en håndværker til dit byggeprojekt
Vi har gjort det nemt for dig at finde en håndværker, der er med i Byg Garanti. Brug søgemaskinen til at finde den helt rigtige håndværker til dit byggeprojekt. Du kan også bruge søgefunktionen til geografiske søgninger, så du finder en håndværker i dit lokalområde - f.eks. Aalborg, Århus, Odense eller København.Find en håndværker med Byg Garanti til dit byggeri