Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

5 gode råd til dit malerprojekt

Du kender det. Hjemmet skal males, og du skal bruge en maler. Den rigtige maler. Til den rigtige pris. Men hvordan finder du en professional malermester? Og hvordan undgår du problemer?

Vi har samlet vores bedste råd og erfaringer fra malerprojekter rundt om i landet, så du kan komme problemfrit igennem dit malerprojekt. Fælles for dem er, at et vellykket malerprojekt handler om god forberedelse, de rigtige materialer og et godt samarbejde med dit malerfirma.  

Malerfirma i København? Maler i Århus? Malermester i Odense? Under punkt fem får du tips til, hvordan du finder den rigtige maler i dit område.  

1. Tag dig tid til at overveje farve og kvalitet
Farver skaber stemning og rumfornemmelse og kan ændre et rum fuldstændig. Derfor er det vigtigt, at du overvejer det nøje, når du vælger farver. Farven skal både passe til dit humør og til rummets størrelse, udformning og lysindfald.  

En farveprøve kan hjælpe dig til at få et indtryk af, hvordan en bestemt farve tager sig ud i et rum. Sørg for at se rummet både i dagslys og om aftenen.  

Holder du dig til de lyse vægge, skal du huske, er hvid ikke bare er hvid. Der findes et utal af toner – og det kan have stor betydning for stemningen i et rum, om du vælger kolde eller varme toner.  

Du bør også overveje, hvilken type maling, der skal bruges. Typen af maling er afgørende for overfladens holdbarhed, og hvordan den skal rengøres og vedligeholdes. Tag en god snak med din maler om de mange forskellige typer maling.  

2. Husk forbehandlingen – den er afgørende
Hvis du nogensinde har prøvet at male på en væg, der ikke var forbehandlet ordentligt, så ved du også, at resultatet ikke bliver godt. En væg bliver ikke pæn af maling alene. Det er fuldstændig afgørende, at underlaget er i orden. Væggen skal ikke blot være jævn og fx uden gamle tapetrester og lignende. Den skal også være fuldstændig ren og eventuelt forbehandlet.  

Få afklaret med din maler, hvorvidt han sørger for at forberede væggen til malingen, eller om du selv skal sørge for dette. Skal der laves et større forberedelsesarbejde, bør du få hjælp fra professionelle.   

3. Gennemgå opgaven sammen med din malermester
For at undgå misforståelser, er det vigtigt, at du tager dig tid til at gennemgå opgaven sammen med din maler. Det er bedst, hvis I gennemgår opgaven i dit hjem. På den måde er I sikre på, at I er enige om opgavens omfang og detaljer. Desuden er det en rigtig god idé, at lave klare aftaler om ting, der måske kan virke som små detaljer:

  • Hvem sørger for at dække af?
  • Skal møblerne fjernes?
  • Hvordan foregår kontakten mellem dig og din maler?
  • Hvor kan maleren få adgang til strøm og vand?
  • I hvilken stand forventer du at modtage dit hjem – skal afdækningen fx fjernes?  

Jo bedre, du forbereder maleren på hans opgave, desto større er chancen for et vellykket resultat uden forsinkelser.  

 
4. Tjek resultatet hurtigst muligt
Det er vigtigt, at du gennemgår din malers arbejde. Hvis du finder fejl eller mangler, bør du meddele maleren dette så hurtigt som muligt. Venter du for længe, kan du miste din ret til erstatning.  

5. Vælg en lokal maler med garanti
Den rigtige maler for dig finder du som regel i dit lokalområde. Hvis du bor I København, kan du med fordel vælge et malerfirma i København, og når du bor i Odense, bør du vælge en maler i Odense.  

Mange har stor glæde ved at vælge en lokal maler. Når maleren befinder sig tæt på din bolig, er der nemlig fordele. En del håndværkere tager betaling for den tid, de bruger på transport. Hvis du vælger en lokal maler, slipper du for den ekstra udgift. Derudover er det positivt at bruge lokale malere, der har kendskab til de bedste priser på maling i lokalområdet.  

Når du vælger maler er det desuden vigtigt, at du vælger en maler, der er med i en garantiordning som Byg Garanti. På den måde er du sikret med op til 150.000 kr. gældende pr. den 1. juli 2017, hvis malerarbejdet er mangelfuldt. Gør du ikke det, risikerer du selv at skulle betale for udbedring af fejl.  

Find din maler
Vi har gjort det let for dig at finde en maler, der er er dækket af Byg Garanti. Alt du skal gøre, er at indtaste fag og geografisk placering i søgefeltet, som du finder i linket nedenfor. Så hvis du fx søger en maler i Aalborg, skriver du ”maler Aalborg”, og så får du en liste med godkendte malere i dit område.  

Find malere med Byg Garanti