Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

5 Tips – Sådan finder du den rigtige murer til dit byggeprojekt

Skal du bygge om derhjemme? Eller måske bygge til eller bygge nyt? Et godt byggeprojekt afhænger ofte af den murer, der udfører arbejdet. Men hvordan finder du den helt rigtige murer? Og hvordan får du dit murerarbejde til at køre på skinner?

Vi har samlet vores bedste råd og erfaringer fra byggeprojekter rundt om i landet, så dit byggeprojekt bliver så problemfrit og effektivt som overhovedet muligt. Alle vellykkede byggeprojekter starter med en grundig forberedelse, og bygger på et godt samarbejde med dit murerfirma.

Søger du en murer i København? Eller en murermester i Århus? Hjælp til murerarbejde i Odense? Under punkt 4 får du gode råd til, hvordan du finder den helt rigtige murer i dit lokalområde.

1. Få overblik over dit murerprojekt
Før du går i gang med at vælge den rigtige murer, er det en rigtig god idé at få overblik over dit byggeprojekt.

  • Hvor meget har du tænkt dig at lave selv?
  • Har du brug for hjælp til dit eget murerarbejde?
  • Skal du bruge andre håndværkere end en murer, fx en kloakmester eller en maler?
  • Hvad er dine forventninger i forhold til budget og tidshorisont?

Det er altid en god idé at præsentere dit projekt for en professionel, der har forstand på lige netop den slags projekter, du skal have lavet. Når du har overblik over opgavens omfang fra starten, er det meget nemmere at finde den rigtige murer og de rigtige håndværkere til dit projekt.

2. Gennemgå opgaven sammen med din murermester
For at undgå misforståelser, er det vigtigt, at du tager dig tid til at gennemgå dit byggeprojekt sammen med din murer. Det er bedst, hvis I gennemgår opgaven hjemme hos dig eller dér, hvor murerarbejdet skal udføres. På den måde er I sikre på, at I er enige om opgavens omfang og detaljer. Desuden er det en rigtig god idé at lave klare aftaler om ting, der måske kan virke som små detaljer:

  • Hvem sørger for at dække af?
  • Skal møblerne fjernes?
  • Hvordan foregår kontakten mellem dig og din murer?
  • Hvor kan mureren få adgang til strøm og vand?
  • Hvor er der bærende konstruktioner og skjulte installationer?
  • I hvilken stand forventer du at modtage dit hjem – skal afdækningen fx fjernes?

Jo bedre, du forbereder mureren på den opgave, du gerne vil have løst, desto større er chancen for et vellykket resultat uden forsinkelser.

3. Tjek resultatet hurtigst muligt
Med alle byggeprojekter er det vigtigt, at du gennemgår din håndværkers arbejde grundigt umiddelbart efter arbejdet er afsluttet. Hvis du finder fejl eller mangler, bør du kontakte din murermester hurtigst muligt. Venter du for længe med at orientere din murer om fejl og mangler, kan du miste din ret til at få fejl og mangler udbedret.

4. Vælg en murer i dit lokalområde
Det kan ofte betale sig at finde en murer i dit lokalområde. Hvis du bor i København, kan du med fordel vælge et en murermester i København, og det samme når du fx bor i Århus eller Odense. Så bør du vælge en murer i Århus eller Odense.

Der er flere gode fordele ved at vælge en lokal murer. Når din murer befinder sig tættere på din bolig, sparer du ofte udgifter til transport. Det kan også være en fordel med en lokal murer, der kender til de bedste leverandører og priser i dit lokalområde.


5. Byggaranti dækker forbrugerne over hele landet
Hos Byggaranti er både forbrugerne og fagfolkene sikret. Byg Garanti er et økonomisk sikkerhedsnet under de private forbrugere, hvis der er fejl og mangler ved det arbejde, som er aftalt med en byggevirksomhed i Dansk Byggeri. Fordelene ved et medlemskab af Byg Garanti for fagpersoner og virksomheder er, at langt de fleste danskere foretrækker at benytte håndværkere, der er dækket af Byg Garanti. Byg Garanti kan hjælpe dig med at finde murere over hele landet, og det er altid muligt for dig at finde en lokal murer i Århus, Odense, København, eller hvor dit projekt måtte befinde sig.

6. Vælg en murer med garanti
Når du skal til at vælge den murer, der er rigtig for dig, er det desuden vigtigt, at du vælger en murer, der er med i en garantiordning som Byg Garanti. På den måde er du sikret med op til 150.000 kr. gældende pr. den 1. juli 2017, hvis der er fejl eller mangler i det murerarbejde, du har fået udført. Gør du ikke det, risikerer du selv at skulle betale for udbedring af fejl.

Find din murer
Vi har gjort det let for dig at finde en murer, der er er dækket af Byg Garanti. Alt du skal gøre, er at indtaste fag og geografisk placering i søgefeltet. Så hvis du fx søger en murer i Århus, skriver du ”murer Århus”, og så får du en liste med godkendte murere i dit område.


Find en murer med Byg Garanti her

Et godt murer tilbud er ikke altid det billigste (foto: Ricky John Molloy)