Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

3 tips, når du skal bygge ny stue

Stuen er for mange hjemmets samlingspunkt. Det er her, man samles og hygger sig. Derfor er det også vigtigt, at du er godt forberedt, når du skal have lavet en ny stue eller renovere din eksisterende

Vi har samlet vores bedste råd og erfaringer fra indretning og renovering af stuer rundt omkring i landet, og derfor får du her 3 tips til et vellykket byggeprojekt i din stue.

1. Få et godt overblik over din nye stue
Inden håndværkerne går i gang med at renovere din stue eller bygge din nye, er det vigtigt, at du får et grundigt overblik over projektet. Sæt dig ned sammen med dine håndværkere og læg en plan for, hvad der skal ske i byggeprojektet. Husk at blive enige og få klarhed over praktiske spørgsmål som:

  • Hvornår går byggearbejdet i gang?
  • Hvornår er din nye stue færdig?
  • Hvad sker der, hvis tidsfristen overskrides?
  • Hvad er den samlede pris inklusiv moms og diverse gebyrer?
  • Hvem sørger for indkøb af materialer?
  • Hvordan forventer du at modtage din nye stue?

Når både du og dine håndværkere har et klart overblik over, hvad der skal laves og hvornår, er risikoen for fejl og uoverensstemmelser automatisk meget lavere. Sørg derfor altid for at få en god snak med din håndværker fra start. Han har ofte stor erfaring og kan også give dig inspiration til indretning af stuen. 

2. Tænk på indretningen
Overvej fra starten af, hvordan du gerne vil indrette din nye stue. Hvis du har en klar ide om indretningen af din nye stue allerede før, håndværkerne går i gang, får du de optimale løsninger i din nye stue. Tænk fx over spændende løsninger som indbyggede skabe, specialbyggede møbler og sjove kroge til hyggelig indretning.

Hvis du er i gang med et byggeprojekt af de helt store, kan det også være en god idé at overveje antallet af flader uden vinduer, hvor du fx kan hænge tv, bogreoler og billeder op.

3. Vælg de rigtige farver
Når du skal have ny stue, er der en ting, du sjældent slipper udenom: Maling på væggene. Tag dig tid til at overveje, hvilke farver du vil have på væggene i din nye stue. Søg inspiration til indretning og design på nettet og lad dig inspirere af hvordan andre har indrettet deres stue. Farver skaber stemning og rumfornemmelse og kan ændre et rum fuldstændig. Derfor er det vigtigt, at du overvejer det nøje. Farven skal både passe til dit humør og til rummets størrelse, udformning og lysindfald.

Tag en snak med en maler om, hvilken farve og type af maling, der passer godt til din nye stue. Prøv dig gerne frem med farveprøver, inden du beslutter dig. Farveprøver kan hjælpe dig til at få et indtryk af, hvad en bestemt farve gør ved stemningen i sin stue.

Husk garantien
Det gælder for din stue som med alle andre byggeprojekter: Husk altid at vælge en håndværker, der er dækket af en garantiordning. Når din håndværker er dækket af en garantiordning, er du altid dækket økonomisk i tilfælde af fejl, sjusk og mangler ved håndværkerarbejdet.

Find håndværkere med Byg Garanti her

 Find inspiration til indretning og ombygning af din stue (foto: Ulrik Samsøe Figen)