Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

5 gode råd til at få dit nye køkken til at se ud, præcis som du vil have det

Skal du have nyt køkken? Men ved du ikke helt, hvor du skal starte? Der er mange ting, der skal falde på plads, for at du kan få det køkken, du drømmer om. For at hjælpe dig godt på vej, får du her et par gode råd til nyt køkken eller renovering af brugt køkken.

Vores råd er bygget på mange års erfaring fra renovering af køkkener, bad og nybyggerier rundt om i landet. Hvis du følger dem, er du allerede godt på vej mod et succesfuldt, nyt køkken, der kommer til at se ud præcis, som du gerne vil have det.

1. Søg inspiration til nyt køkken
Før du involverer en håndværker og spørger efter tilbud på dit nye køkken, er det en rigtig god idé at være klar over, hvad dine ønsker præcis er.

Søg inspiration på nettet, i kataloger, boligbutikker og hvor du ellers plejer at få inspiration til din boligindretning. Sørg for at undersøge, hvilke muligheder, du har – både når det gælder design, teknik og hvidevarer.

2. Lav lister
Lav ønskelister og prioriter dem i nice-to-have og need-to-have. Lav gerne flere lister over fx skabselementer, låger, armaturer, hvidevarer og materialer. Gør det klart for dig selv, hvad der er absolut vigtigt for dig i dit nye køkken, og hvad du eventuelt er klar til at undvære, hvis der fx ikke er plads eller råd til det. Den samlede pris for dit nye køkken er afgørende.

3. Vis billeder
Vis billeder af dit drømmekøkken til din håndværker. Når du viser billeder i stedet for at forklare, minimerer du risikoen for, at din håndværker misforstår dine ønsker.

Gør det til en vane i tiden inden du skal have dit nye køkken at rive artikler ud af blade og gemme billeder på din computer af køkkener, der har elementer, som du også gerne vil have.

4. Overvej kvalitet og overflader nøje
Et køkken er et arbejdsrum. Der skal kunne laves mad og ryddes op igen bagefter. Overvej derfor nøje hvilke materialer, du vælger til dit nye køkken. Du kan med fordel vælge overflader, der er nemme at tørre af og rengøre, og som fx ikke er sarte over for fugt og fedtstænk.

5. Læg planer
Når du har overblik over, hvordan du gerne vil have dit nye køkken til at se ud, kan du sammen med din håndværker lægge en plan for dit nye køkken. Det optimale er, at I sammen kigger på dit eksisterende køkken eller det rum, hvor dit nye køkken skal være. På den måde er I sikre på, at dine køkkendrømme kan lade sig gøre. Sørg også for at have klare aftaler for tidsfrister, budgetter og praktiske foranstaltninger.

Køkken med garanti
Når du har fundet ud af, hvordan dit drømmekøkken skal se ud, skal du finde den helt rigtige håndværker. Husk altid at vælge en håndværker, der er dækket af en garantiordning som Byg Garanti. Så er du altid sikret i tilfælde af sjusk, fejl og mangler. Med vores søgefunktion kan du finde en håndværker i f.eks. Odense, Aalborg, Århus eller København, som kan hjælpe dig med dit nye køkken.

Find din håndværker med Byg Garanti her