Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Find den rigtige tækkemand

Trænger dit stråtag til vedligeholdelse, eller overvejer du at skifte dit nuværende tag ud med stråtag? Find en tækkemand med Byg Garanti


Stråtage, som mange kender dem fra de klassiske gamle bondehuse, der pryder Danmark, er en gammeldags form for taglægning, som nu vokser i popularitet. I dag lægges der igen mange tage med stråtækt, da det både er smukt at se på, men også funktionelt. Tagtækning er et gammelt og stolt håndværk, og Byg Garanti kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige tækkemand.

Fordele ved et stråtag
Ikke alene er et stråtag smukt at kigge på, det er også en miljøvenlig og bæredygtig måde at ligge tag på. Et stråtag hjælper til et godt indeklima, da det holder dit hus køligt om sommeren og varmt om vinteren. Tilmed bidrager et stråtag til at skåne miljøet, da det sikrer en effektiv og velfungerende varmefordeling. Mulighederne med et nyt stråtag er mange og afhængigt af det ønskede udtryk, kan du selv vælge, om du ønsker bløde rundinger eller moderne og skarpe kanter. Har du brug for gode råd, så tal med en professionel tækkemand.

Vedligeholdelse og opførsel af stråtag
Et stråtag kan holde i omtrent 30 år, fra det bliver lagt, til det bør udskiftes. Det eneste man behøver at tænke på, når det gælder vedligeholdelsen er, at man får foretaget regelmæssig høst og fjernelse af gamle tagrør. Har du fået mos på dit stråtag, er det også en god idé, at tage en snak med din tækkemand.
I modsætning til gængse forestillinger er det ikke dyrt hverken at vedligeholde eller få lagt nyt stråtag. Pris på et stråtag varierer, afhængigt af hvad man ønsker, og undrer du dig over, hvad et stråtag koster, kan man generelt sige, at prisen på stråtækt ligger på samme niveau som på teglstenstage.

Vedligeholdelse og opførsel med garanti
Du er ekstra afhængig af at kunne stole på din håndværker, når du får udført arbejde på dit tag. Ofte er taget svært at komme til, og det kan derfor være svært at tjekke det arbejde, der er blevet udført. Derfor bør du altid vælge en tækkemand, der er med i en garantiordning som Byg Garanti. Det er også en fordel at vælge en lokal tækkemand. Bor du for eksempel på Fyn, anbefaler vi at benytte en tækkemand på Fyn, hvis taget skal tækkes.

Med Byg Garanti er du dækket med op til 150.000 kr. gældende pr. den 1. juli 2017, hvis du skulle opdage fejl eller mangler ved det arbejde, der er blevet udført på dit stråtag.

Find en håndværker med Byg Garanti

Byg Garanti dækker dog kun tækkearbejder, hvis virksomheden også er medlem af Dansk Tækkemandslaug.

Se medlemmer af Dansk Tækkemandslaug