Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Hold dit hus sundt og flot med en tagrensning

Er dit tag fyldt med mos, alger og misfarvninger? Så er det måske ved at være tid til en tagrensning. En tagrensning kan være godt for både tagets udseende og holdbarhed. Her får du svar på et par typiske spørgsmål omkring tagrensning

Hvordan foregår en tagrensning?
En tagrensning kan variere alt efter, hvilken slags belægning du har på dit tag.
Ofte foregår tagrensningen med specielt højtryksudstyr. Taget spules fri for mos, alger, blade og andre urenheder. Efter spulingen er det vigtigt, at taget får lov til at tørre helt, inden det eventuelt efterbehandles med en tagrens. Det kan være en god idé at få dit tag algebehandlet, malet eller lakeret efter afrensningen for at beskytte det fremover. Hvilken efterbehandling - om det er efter tagrens med tagmaling og/eller algebehandling - dit tag skal have, afhænger både af belægningen og det æstetiske udtryk, du gerne vil have på dit tag.

Hvorfor få en tagrensning?
Der er mange gode grunde til at holde dit tag rent og pænt med en tagrensning. To af dem får du her:

  • 1. Dit hus får et ansigtsløft. Sammen med facaden er taget det, der afgør det samlede udtryk af dit hus. Et gammelt og misvedligeholdt tag kan få hele dit hus til at se slidt ud. Med en tagrensning kan du løfte det samlede indtryk af huset og få det til at fremstå nyere og mere velholdt.
  • 2. Du holder dit tag sundt og mindsker risikoen for fugtskader. Når dit tag er renset for alger og andre urenheder, sikrer du en fin og jævn overflade på dit tag. Det betyder, at vand og fugt lettere kan glide af taget og blive ledt gennem tagrenden og ned i jorden. Er der meget mos- og algebelægning på dit tag, kan fugten nemmere sætte sig, og i værste tilfælde trænge igennem tagkonstruktionen og skabe store skader på dit tag. Tagrens og algebehandling er en effektiv metode til at holde dit tag i god stand.

Behøver jeg en garantiordning, når det bare er en tagrensning?
Svaret er ja. Selvom en tagrensning ikke som sådan er et håndværkerarbejde på samme måde som hvis du fx skal have lagt nyt tag, bør du stadig vælge en håndværker, der er dækket af en garantiordning.

Når tagarbejderen renser dit tag, kan han komme til at påføre det skader. Med Byg Garanti er du dækket i tilfælde af sjusk, fejl og mangler i forbindelse med din tagrensning.


Find en tagarbejder med Byg Garanti her