Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Tilbygninger og tilladelser

Går du rundt og drømmer om mere plads? Måske en udestue, et værksted eller en helt ny etage på huset? En tilbygning kan i mange tilfælde være den helt rigtige løsning, hvis du har brug for lidt mere plads, men ikke har lyst til at flytte fra dit nuværende hus.


Der er uendelige muligheder for skønne tilbygninger. Derfor er den en god idé at undersøge dine muligheder, inden du går i gang med din tilbygning eller ombygning. Søg inspiration til din tilbygning på nettet, hos din håndværker, i diverse boligblade og hvor du ellers plejer at finde boliginspiration.

Når du har lagt den helt rigtige plan for din tilbygning, skal du ansøge om byggetilladelse. Her kommer et par gode råd om tilbygninger og byggetilladelser.

Husk byggetilladelsen når du laver tilbygning
Alle ombygnings- og renoveringsprojekter, der udvider dit beboede areal, kræver en byggetilladelse fra din kommune.

Sørg for at søge om byggetilladelse i god tid. En tilladelsesproces kan tage lang tid. Når du ansøger om byggetilladelse i god tid, undgår du, at byggeprojektet bliver forsinket på grund af manglende tilladelser.

Begynd ikke byggeriet, før tilladelserne er i hus
Selvom det kan være fristende at begynde med din tilbygning så hurtigt som muligt, kan det være en rigtig dårlig idé at have alt for travlt. Hvis din tilbygning efterfølgende viser sig ikke at leve op til kommunens krav, kan du risikere at skulle betale en bøde.

Brug altid en håndværker med garanti til din tilbygning
En tilbygning er et stort byggeprojekt. Det kan tilføre dit hus utrolig meget værdi, men der kan også gå mange ting galt i processen.

Sørg derfor altid for, at de håndværkere, der laver din tilbygning, er dækket af en garantiordning. Skulle der opstå problemer med byggeriet, er du nemlig økonomisk sikret, hvis din håndværker er med i en garantiordning.

Hvis din håndværker er dækket af Byg Garanti, kan du få udført reparationer for op til 150.000 kr. gældende pr. den 1. juli 2017, hvis der viser sig at være fejl eller mangler på din tilbygning.

Find en håndværker med Byg Garanti her