Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Gode råd til inden du begynder at bygge

Inden du går i gang med ombygning eller tilbygning, skal der gøres nogle overvejelser. Her finder du gode råd til, hvordan du kommer bedst fra start

Skal du i gang med en større ombygning eller tilbygning - fx nyt køkken, en udestue eller ombygning af tørreloftet til atelier. Så er der en række spørgsmål, du skal overveje, inden du går i gang:

  • Er der brug for en rådgiver?
  • Hvad står der i Bygningsreglementet om de nye energikrav?
  • Hvor finder man en pålidelig håndværker?
  • Hvad er forskellen på et overslag og et tilbud?
  • Hvordan sikrer man sig det resultat, som man ønsker sig?

Er din håndværker medlem af Dansk Byggeri, har han mulighed for at hente Byggeriets Servicekoncept, AB-forbruger og aftalesedler i Dansk Byggeris Servicebutik. 

 

Fem gode råd inden du går i gang

Når du skal have foretaget reparationer eller renoveringer af dit hjem, er der nogle få, men vigtige ting du skal huske, når du skal indgå aftale med en håndværker.

1. Overvej nøje hvad du vil have udført
Du skal som det første tage højde for, at du måske skal søge byggetilladelse til det, du skal have bygget. Undersøg også, om der er bestemmelser, der kan have indflydelse på dine planer. Det kan eksempelvis være bestemmelser i lokalplanen eller i kommuneplanen.

2. Sørg for at opgaven er godt beskrevet og i overensstemmelse med dine ønsker
For at spare tid og få en effektiv proces er det vigtigt, at du konkretiserer dine planer. Det er derfor en god idé at skrive aftalerne ned – især hvis der er tale om større byggeopgaver. Så er der ingen tvivl om, hvad du og din håndværker har aftalt.

3. Vær sikker på, hvad arbejdet kommer til at koste inkl. moms 
Et overslag er ikke bindende for virksomheden, det er kun et skøn. Kun prisen ved afgivelsen af et tilbud er bindende. Sørg for at aftalen er skriftlig. Prisen dækker kun det arbejde, der er beskrevet i aftalen. Priser til forbrugere skal altid oplyses inkl. moms.

4. Husk at aftale hvornår arbejdet skal påbegyndes og afsluttes
Overvej, om arbejdet kan vente til vinterhalvåret, hvor håndværkerne typisk har færre opgaver og derfor bedre tid. Du bør under alle omstændigheder starte i god tid, inden du ønsker arbejdet færdigt. Det er vigtigt, at du og din håndværker aftaler, hvornår arbejdet starter og slutter.

5. Tjek at virksomheden er dækket af Byg Garanti
Vil du undgå  tab ved eventuelle fejl og mangler ved byggeriet? Byg Garanti dækker arbejde, der er udført for private kunder på deres private bolig. Ordningen dækker pr. den 1. juli 2017 dine tab med op til 150.000 kr. inkl. moms pr. byggesag. Efter arbejdet er færdigt, dækker garantien i op til tre år for synlige fejl og op til ti år for skjulte fejl og mangler.

Det beløb, du maksimalt kan få dækket, vil blive opgjort på baggrund af Byggeriets Ankenævns kendelse, en dom, en voldgiftafgørelse eller en sagkyndig vurdering. Følgeskader eller indirekte tab er ikke dækket.

Gældende vedtægter

Download vedtægterne gældende fra den 15. maj 2019

Vedtægterne gælder for aftaler indgået efter den 15. maj 2019. Tidligere vedtægter for aftaler indgået før den 15. maj 2019 finder du her